Hírek

A Váci 1 új tulajdonosa a GLL Real Estate Partners

A Bayerische Versorgungskammer portfóliójába került prémium ingatlant a müncheni központú ingatlanalap-kezelő csoport, a GLL gondozza majd.

A GLL vásárolta meg a Vörösmarty tér sarkán álló, többfunkciós műemléki épületet, amely 13.750 m2-en kínál egyedülálló vásárlói élményt, minőségi irodatereket és szolgáltatásokat Budapest legprominensebb belvárosi környezetében. Az UNESCO Világörökség listáján szereplő, nemrégiben megújult prémium ingatlant a fejlesztő Horizon Development kínálta megvételre. Az épület teljes újjászületése mellett a céghez köthető annak sikeres bérbeadása is.

Több építészeti és fejlesztői nagydíj; jónevű bérlők; rekordidő alatt elért, magas bérbeadottsági mutatók; soha nem látott közérdeklődés; intenzív nemzetközi befektetői figyelem. És ez csak néhány oldal a Váci 1 sikertörténetéből.

Az épület jelenlegi bérbeadottsága 84%, és a fennmaradó területekre is előrehaladott tárgyalások folynak. A H&M választása is a Váci 1-re esett, amikor világszerte egyik legnagyobb és legexkluzívabb zászlóshajó üzletének, valamint központi irodájának és bemutatótermének keresett tökéletes helyszínt. Az épület több étteremnek is otthont ad. Itt található a Hard Rock Café Budapest, a Szamos Gourmet Palace, valamint a 6. emeleti tetőteraszon 2017 tavaszán megnyíló St. Andrea Wine & Sky Bar, ahonnan Budapest legszebb panorámájában gyönyörködhetnek majd az odalátogatók. Az irodaterek bérlői között van a H&M, a hazánk legkomplexebb integrált építőipari szolgáltatásait nyújtó DVM group, valamint a Play’n Go nemzetközi online játékfejlesztő.

Az 1915-ben épült Váci 1 sokáig a Pesti Hazai Első Takarékpénztár pénzintézeti funkcióját látta el, majd később itt székelt a Budapesti Értéktőzsde is. 2016-ban – egy előremutató építészeti revitalizáció részeként – a Horizon Development a neoklasszicista palota műemléki részeit korhűen állította helyre, míg a modern tereket esztétikailag, strukturálisan és funkcionálisan gondolta újra. Az épület a 2016-os European Property Awards két kategóriájában is a legjobbnak bizonyult (Best Commercial Redevelopment, Best Mixed-Use Architecture), és jelölték a nemzetközi nagydíjra is.

Kovács Attila MRICS, a Horizon Development ügyvezető partnere a fejlesztő szempontjából méltatta az eladást: “Meggyőződésünk, hogy ez a tranzakció mindkét fél számára kiemelten előnyös. A befektető partner portfóliója a Váci 1 épület megvásárlásával egy olyan ékszerrel gazdagodott, amely a prémium budapesti ingatlanok között is igazán ritka. Bérlőink ugyanakkor egy valóban ügyfél- és szolgáltatáscentrikus új tulajdonostól kapják majd a már megszokott, magas színvonalú kiszolgálást. A Váci 1 üzemeltetési feladatait továbbra is cégünk, a Horizon Development látja el.”

Az eladó jogi képviselője a Lakatos, Köves & Társai Ügyvédi Iroda volt, míg a vevőt a Dentons képviselte az ügylet során.

Vissza a hírekhez