Hírek

EXPO REAL: Nemzetközi fórumon a Horizon Development prémium ingatlanai

Az október 4-6. között 19. alkalommal megrendezett, kereskedelmi ingatlanokat fókuszba állító nemzetközi befektetési szakkiállítás, az EXPO REAL adott keretet a Fővárosi Önkormányzat, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA), valamint az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) és tagcégei közötti egyedülálló összefogással megvalósuló Budapest standnak. Az IFK tagjaként kiállító Horizon Devopment is itt mutatta be prémiumkategóriás budapesti kereskedelmi fejlesztéseit. Benyomásairól és a visszajelzésekről Kovács Attila MRICS ügyvezető partner beszél: „Az elmúlt esztendőkben látogatóként vettünk részt az EXPO REAL-on. Az idei az első év, amikor kiállítóként is lehetőségünk nyílik megjelenni a müncheni szakkiállításon. 2016 tavaszán – ugyanezen együttműködési partnerség keretében – a Cannes-i MIPIM-en már bemutattuk a nemzetközi ingatlanszakmai közönségnek portfóliónk három kiemelt projektjét: a Váci 1 épületet, a Promenade Gardens irodaházat, illetve a Szervita téri fejlesztést. Nemzetközi jelenlétünk alapjainak megteremtését követően az EXPO REAL kapcsán is hasonló ambíciók fogalmazódtak meg bennünk: minőségi szakmai visszacsatolásra és nemzetközi ingatlanpiaci jelenlétre törekedtünk. Szakértői kerekasztalbeszélgetés, projektbemutató előadás és kisfilm formájában egyaránt bemutattuk fenntartható, multifunkcionális épületeinket (iroda, kiskereskedelmi- és lakófunkció). A háromnapos rendezvény eredményei várakozáson felülinek bizonyultak cégünk számára: nemcsak jelentős befektetői érdeklődést tapasztaltunk projektjeink iránt, de különböző típusú és nagyságrendű fejlesztésmenedzsment felkérést is kaptunk, több üzleti szektorból.

Az utóbbi hónapok ingatlanpiaci trendjei – hazai ingatlanfejlesztőként – mindenképpen optimizmusra adnak okot. Egy viszonylagosan hosszú időszak után, amelyet sok ’alvó’ projekt és alacsony intenzitású fejlesztői tevékenység jellemzett, a kereskedelmi ingatlanfejlesztők egymás után indítják újabb és újabb projektjeiket. Mi magunk is hasonló mérföldkő előtt állunk, hiszen jövő héten tesszük le Promenade Gardens irodaházunk alapkövét, és Szervita téri fejlesztésünk is elindul, előreláthatólag 2016 év végén.

A megnövekedett bérlői igény (mind irodaterek, mind minőségi kiskereskedelmi egységek iránt), valamint a nagyméretű összefüggő alapterületű ingatlanok hiánya komoly fejlesztői felelősséget fogalmaz meg számunka, elsősorban a 2018-ra és 2019-re előirányzott költözések kapcsán. Cégünk, a Horizon Development, 2006-os megalapítása óta folyamatosan a várakozáson felüli eredmények elérésére törekedett, és a prémium szegmensre fókuszált az ingatlanszektorban. Fejlesztési projektjeinkhez a legkeresettebb belvárosi lokációkat kutatjuk fel, épületeinkben a leginnovatívabb technológiai megoldásokat és a legkomplexebb szolgáltatásokat vonultatjuk fel, és a fejlesztés folyamatába aktívan vonjuk be ügyfeleinket és üzleti partnereinket, ezáltal alakítva ki hosszútávú, bizalomalapú munkakapcsolatokat. Multifunkciós kereskedelmi ingatlanaink értékesítése során minden alkalommal a budapesti piaci átlagnál vonzóbb hozamot tudtunk elérni. A műemlékvédelem és a modern építészet terén egyaránt szakértő, a megbízó cégek által megfogalmazott egyéni igényekre is gyorsan reagáló cégünk a magyar ingatlanfejlesztői piacon egyedülálló pozíciót tölt be.

Vissza a hírekhez